$ DOLAR → Alış: 32,38 / Satış: 32,51
€ EURO → Alış: 34,40 / Satış: 34,54

Elma üreticisi umduğunu bulamadı

Elma üreticisi umduğunu bulamadı
  • 27.09.2016

Yenişehirli elma yetiştiricileri, bu sezon umduklarını bulamadılar. Alıcı çıkmayınca hasat zamanı geçen elmalar yerlere dökülerek çürümeye başladı.

Her yıl haziran ayının sonu, temmuz ayının başlarında tüccara toptan satış yaptıklarını belirten Yolören Köylü Zeki Çakar, sezon sonu olmasına rağmen henüz satış yapamadıklarından yakındı. Çakar, “Tüccarlar iç piyasada talep olmadığını söylüyorlar. 3 aydan beri bekliyoruz, daha bir tek elma satamadık. Elmalar dökülüp çürümeye başladı” dedi.

21 dönümlük elma bahçesinde 4 bin 800 ağaç bulunduğunu anlatan Çakar, “Geçen yıl bu bahçemdeki elmaları 130 bin TL’ye satmıştım. Önümüzdeki yıl ağaçları kesip bahçemi tarlaya çevireceğim ve fasulye ve domates gibi ürünler yetiştireceğim” diye dert yandı.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da, elmaların çürümeye başladığını belirterek, “Yenişehir Ovası’nda sezon sonunda binlerce elma ağacı kesilecek. Elma ağaçları odun olacak. Çiftçimiz pazar bulamadığı için elma yetiştiriciliğinden vazgeçiyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ