$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Büyükşehir’den bibere pazar arayışı

Büyükşehir’den bibere pazar arayışı
  • 05.09.2016

Yenişehir 3. Uluslararası Altın Biber Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Festivale katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçede yetiştirilen biber çeşitlerine pazar bulunması konusunda girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan kortej yürüyüşüyle başlayan festival, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nin önünde sona erdi. Mehter, kılıç kalkan ve halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından tarım aletleriyle köylerden getirilen ürünlerle, el sanatlarının sergilendiği stantlar gezildi. Tarihi eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışının ardından Kültür Merkezi’nin Konferans Salonu’nda konuşmalara geçildi.

Köy stantlarını gezerken çiftçilerin biberden para kazanamadıklarını söylediklerini belirten Altepe, “biberin kilosunu 35 kuruştan ancak satabildiklerinden yakınıyorlar. Peki biz ne yapabiliriz. Belediyemiz Tarım AŞ, önümüzdeki yıla dönük araştırma yapacak. Artık bu konular bizim konumuz. Sulu tarım, göletler, sulama sistemleri, tarla yolları, ürünün pazarlanması, gerekli her türlü tesisin kurulması, artık bunlarda biz varız. Yenişehir’de önceliği bibere veririz. Hayvancı, üretici kazanması için her şeyi yapacağız. İnşallah istenilen sonuçları elbirliğiyle alacağız. Tarım AŞ ilk defa ihracat yaptı. Turizmi, sanayiyi, tarımı geliştirmeliyiz.”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, dolu dolu bir festival programına katıldıklarını belirterek,   “Çiftçilerimiz biber çeşitlerinin satış fiyatından yakındılar. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe Tarım AŞ yetkililerine talimat vererek neler yapılabileceğinin araştırılmasını ve bu alandaki pazarın geliştirilmesi için çalışılmasını istedi. İşte birlik beraberlik budur” diye konuştu.

Şahin, Başkanımızın hanımlara bir müjdesi de var diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kavaf Şükrü’lerin evi diye anılan bir tarihi ev var. Güzel bir hanımlar lokali yapılacak o tarihi bina. Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de “3’üncüsünü düzenlediğimiz festivalimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek organizasyona destek verenlere teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ