$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yüksekokula Havacılık Programı

Yüksekokula Havacılık Programı
  • 02.09.2016

UÜ’ye bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nda Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  Programına ilk öğrencilerin kayıtları yapıldı. Yüksekokul Müdürü Dr. Serhat Ayas, Kabin Hizmetleri Programı açılması için de girişimlere başladıklarını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay çıkması üzerine 30 öğrencinin kaydının yapıldığını söyleyen Ayas, 3 öğretim görevlisinin de atamasının yapıldığını bildirdi.  Yenişehir Uluslararası Havalimanı’ndaki, deneyimli meslek elemanı ihtiyacını Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencilerinin karşılayacağını ifade eden Ayas, “Öğrencilerimiz havalimanında pratik eğitim alacak ve staj görecekler. birebir uygulama yaparak deneyim kazanacaklar. Yüksekokuldan mezun olduklarında havalimanlarında rezervasyon, bilet kesimi, yolcu eşyalarının uçağa nakledilmesi gibi işlerde çalışabilecekler ” dedi.

Önümüzdeki yıl Havacılıkta Kabin Hizmetleri Programı da açarak hostes yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Ayas, “2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde Kabin Hizmetleri Programı’nın açılması teklifimiz Meslek Yüksekokulları Kurulu’nda (MEYOK) görüşülerek kabul edildi. Teklifimiz eylül ya da ekim aylarında Üniversite Senatosu’na sunulacak. Buradan da onay çıkarsa son olarak YÖK’ün kararı beklenecek. YÖK onayının ardından Havacılık’ta Kabin Hizmetleri Programı’na önümüzdeki yıl öğrenci alımına başlayacağız” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ