$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

VEFANIN DA BAŞŞEHRİ YENİŞEHİR

VEFANIN DA BAŞŞEHRİ YENİŞEHİR
  • 18.01.2021

 

Yenişehir Belediyesi, biri yeni açılan diğer ikisi ise bakım onarımdan geçirilen üç parka;hizmetleriyle ilçe halkının gönlünde taht kuran Dr. Ahmet Esin, Turhanettin Ergünaç, ve Sertaç Dübek’in isimlerini verdi.

Yenişehir Belediyesi, 2021 Yılının Ocak ayı meclis toplantısında ilçedeki üç parka, şimdi hayatta olmayan ve yaptıkları hizmetlerle vatandaşın kalbinde taht kuran Dr. Ahmet Esin, Turhanettin Ergünaç, ve Sertaç Dübek’in isimlerinin verilmesini kararlaştırdı.

Kararın ardından Yeni Mahalle’deki parka Dr. Ahmet Esin, Yenigün Mahallesi’ndeki parka TurhanettinErgünaç ve Kurtuluş Mahallesi’ndeki parka Sertaç Dübek tabelaları monte edildi.

Parklara isim levhalarının yerleştirilmesine eşlik eden Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Meclisimizin aldığı bu karar, geçmişte ilçemize önemli hizmetler veren birbirinden kıymetli üç Yenişehirlinin gelecek kuşaklara anlatılması açısından büyük önem taşıyor. Çocuklarımız ve bizler vefa duygusunun ne kadar önemli olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Kaldı ki milletimizin en önemli vasıflarından biri de vefalı olmasıdır” dedi.

RAHMETLE ANIYORUZ

Parklarda isimleri yaşatılacak olan değerli insanlardan Orman Mühendisi Turhanettin Ergünaç’ın Yenişehir’de 1984-1989 ila 1994-1999 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yaptığını anlatan Başkan Davut Aydın, şöyle devam etti: “Turhanettin ağabeyimizi maalesef geçen yıl aralık ayında kaybettik. İlçemizde önemli hizmetler yapan Turhanettin Ergünaç gibi bir başka gönüllerde sevgiyle anılan isim ise Dr. Ahmet Esin idi. Askerlik görevi için geldiği Yenişehir’de 1941’den 1981 yılına kadar doktorluk yapan Dr. Ahmet Esin ilçemizde ‘Yenişehir’in Doktor Amcası’ olarak anılır. Doktor Ahmet Esin 1981 yılında aramızdan ayrıldı. Bir başka kıymetli isim olan Sertaç Dübek’in ismini de Kurtuluş Mahallesi’ndeki parkımızda yaşatma kararı aldık. 2014’te belediye meclis üyeliğine seçilen Sertaç Dübek kardeşimizi maalesef amansız bir hastalık yüzünden genç yaşta kaybettik. Hepsinin ruhu şad olsun… Hepsini saygı ve rahmetle anıyoruz.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ