$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

ÖĞRETMENLER GÜNÜ SADE BİR TÖRENLE KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ SADE BİR TÖRENLE KUTLANDI
  • 24.11.2020

24 Kasım Öğretmenler Günü, Yenişehir’de de sade bir törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Etkinliklere İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul müdürleri katıldı. Programın sunuculuğunu Sünnetçioğlu Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Murat Çoban gerçekleştirdi.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Öğretmenler Günü mesajında şunları kaydetti: “Ülkemizde her yıl bu tarih yeni nesilleri yetiştiren bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimizin önemini ön plana alarak kutladığı gün olarak bilinmektedir. Bu anlamlı günün 24 Kasım olarak seçilmesi elbette ki tesadüf değildir. Atatürk’ün Millet Mekteplerini açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928’dir. Bu önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.   Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda, bugün on binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele, gönülden gönüle yeni nesillere taşımaktadırlar.

Sevgi dolu bir öğretmen sönmeyen bir ışık,her şeye açılan bir kapı demektir..Bir öğretmen, mesleğe başladığı günden yaşamının sona erdiği ana kadar görevini yapmaya devam eder. Onun için Öğretmeni ölümsüzleştiren öğrencisini iyi bir şekilde yetiştirmesidir. Unutmayalım ki en çok sevilen öğretmen,en çok seven öğretmendir..

Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa… Nasıl canlılık verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma.

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve gaye mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna feda edebilendir.

Ne mutlu bizlere ki toplumu eğiten, aydınlatan insanların arasına katıldık, öğretmen olduk. Ve  yine ne mutlu bizlere ki sizin gibi donanımlı birikimli öğretmenlerle birlikte ülkemizin gelecek nesilleri için omuz omuza çalışıyoruz.

Bu zor Covid 19 sürecinde uzaktan eğitim uğruna evini okula, odasını sınıfa, buzdolabını tahtaya çeviren öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz öğretmenlerimize güveniyoruz çünkü onlar nerede olurlarsa olsunlar yüreklerinde öğrencilerinin sevgisini taşıyorlar. Çocuklarımızın geleceklerine ışık olmak için canla başla çalışıyorlar. Hiçbir öğretmenin hakkı ödenmez. Bizler de bu bilinç ve hassasiyetle öğretmenlik coşkusunu hala ilk günkü gibi yüreğimizde taşıyor ve o heyecan ile çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, başta Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnet ile anıyor, emekliye ayrılmış olanlara sağlık ve afiyet, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize  hoş geldiniz diyorum.  ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ  KUTLU OLSUN Saygılarımla.”

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ